PVP in Deventer groot succes

We zijn als organisatie he-le-maal leeg. Dat kan ook niet anders na zo'n evenement. Maar wat was het een geweldig weekend. Na een nachtje rust mochten de deelnemers vandaag weer lekker knallen. Vanochtend werd er 5 km hardgelopen in onze mooie uiterwaarden en vanmiddag was de afsluiting: 3 km roeien op schitterend water pal naast ons botenhuis, ruim voorzien van boeien om de verkeersstroom te geleiden. Zo'n 80 skiffs en twee-zonders die elkaar achtervolgen op een parcours met keerboei en diverse bochten en obstakels, geeft een hoop spektakel op het water. Wij hebben ervan genoten, en te horen aan de reacties, de deelnemers ook. We hebben het graag gedaan en hopen jullie nog vaak op allerlei roeiwater terug te zien, jullie zijn fantastisch. Evenals alle mensen die dit festijn mogelijk hebben gemaakt, waaronder natuurlijk onze collega's van de atletiekvereniging, de rijwielvereniging en de Deventer IJsclub. Hartelijk dank allemaal!

Klik hier voor het eindklassement, dat overall werd gewonnen door Pieter Rom Colthoff van roeivereniging de Maas. Van harte Pieter!

Kijk hieronder om te zien hoe de roeiwedstrijd er van boven uitzag, en kijk ook nog even naar het item op TV Oost, met prachtige actiebeelden. Even nagenieten...


 

 

Paul Veenemans Prijs 2016 van start!

 

De PVP is vanochtend na de opening door voorzitter Gerband Naeff, van start gegaan met schaatsen op ijsbaan De Scheg, thuishaven van de Deventer IJsclub. Vanmiddag stond wielrennen op het programma, op het schitterende parcours van rijwielvereniging De Zwaluwen. Het was fris, best wel koud eigenlijk... Maar er werd hard geschaatst en gefietst, en op de vraag "was het leuk of was het afzien?" werd vaak "beide!" geantwoord.

En zo hoort het ook, het is natuurlijk genieten onderweg, maar het is wel een wedstrijd. Morgen gaan we verder, 's ochtend eerst hardlopen door de uiterwaarden en dan 's middags het sluitstuk: 3000 m skiffen of tweezonderen op het mooiste parcours van Nederland: de Zandweerdhank in Deventer. Mét bochtjes en mét een keerboei. Graag tot morgen allemaal!

Voor het klassement tot nu toe, klik ....

 

Paul Veenemans Prijs 2016

Op 12 en 13 november 2016 vindt de Paul Veenemans Prijs plaats. Jaarlijks wordt deze roeiklassieker door een andere vereniging georganiseerd. Dit jaar organiseert Roei- en Zeilvereniging Daventria deze wedstrijd.

Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround-atleet en atlete winnen de prijs. Het is namelijk een wedstrijd voor roeiers waarbij over meerdere sporten (tijdrijden op de racefiets, schaatsen, hardlopen en roeien in een skiff of tweezonder) wordt bepaald wie de meest complete roeiatleet is. Deelname aan het wedstrijdonderdeel roeien is verplicht voor alle deelnemers; deelnemers mogen kiezen of zij naast het roeien aan alle disciplines deelnemen, waarbij de minste prestatie niet in de einduitslag wordt meegenomen, dan wel bij voorbaat één wedstrijdonderdeel overslaan.

R&ZV Daventria organiseert de PVP 2016 in nauwe samenwerking met Atletiekvereniging Daventria 1906, Deventer Wielervereniging De Zwaluwen en de Deventer IJsclub.

In hetzelfde weekend organiseert R&ZV Daventria de Deventer Omnisportbokaal (DOB). Dit is een vergelijkbare wedstrijd, maar dan voor niet-roeiers. Het wielrennen, hardlopen en schaatsen vindt aansluitend plaats aan de PVP-onderdelen. Het roeien wordt vervangen door een wedstrijd op de ergometer. Informatie over de DOB vind je op omnibokaal.daventria.com

Op deze website vind je alle informatie over de komende editie van de Paul Veenemans Prijs. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op (zie ‘contact’ voor ons emailadres).

Heel veel succes met de voorbereiding en tot ziens in Deventer bij de PVP 2016!

De organisatie